Air fryerit nopeuttavat ruoanvalmistusta sillä ne lämpenevät käytännössä samantien. Air fryerilla saa aikaan vertaansa vailla olevia rapeita perunoita kotitekoisia ranskalaisia perunoita tai paistettuja perunoita. Sitä voidaan käyttää myös hitaaseen paahtamiseen tai murean kanan kypsennykseen illalliseksi.
Mikä on terveellisin tapa valmistaa ruokaa air fryerissa?
Se riippuu siitä, mitä siinä kypsennät. Sitä ei voi kiistää, että ilmakypsennyksessä käytetään huomattavasti vähemmän öljyä kuin pannulla paistettaessa tai jopa uunipellillä kypsennettäessä. Teetkö uuniperunoita vai kanansiipiä? Kun laitat ne Air fryerin koriin, rasva valuu pois ja valuu alla olevaan laatikkoon, mikä paitsi auttaa ruokaa rapeutumaan tasaisesti myös varmistaa, ettet kuluta rasvaa, kun syöt ateriasi. Investointi laitteeseen on erinomainen tapa vähentää rasvan kulutusta.
Seuraavaksi viisi tärkeintä syytä hankkia Air Fryer:
- Se on nopea, turvallinen ja helppokäyttöinen.
Airfryer sai alkunsa eräänlaisena korvikkeena rasvakeittimelle. Vaikka se oli fantastinen keksintö, se ei riittänyt vakuuttamaan useimpia ihmisiä siitä, että he tarvitsivat sellaisen, koska harva käyttää rasvakeitintä päivittäin kotona.
Tyypillinen ongelma nykyään on se, että me kaikki haluaisimme tehdä ruokaa säännöllisemmin, mutta meillä ei vain ole aikaa. Tämä selittää, miksi valmisruoat ja noutoruoka ovat niin suosittuja, vaikka tiedämme, että ne eivät ole kaikista terveellisin valinta. Etkö mieluummin valmistaisi esimerkiksi lohta tai porsaankyljyksiä airfryerissa alle 20 minuutissa kuin tilaisit ruokaa kotiin? - Rapeaa ruokaa
Tämä on paras syy, jos valmistat paljon pakastettuja ja paneroituja tuotteita, kuten sipulirenkaita ja broilerinpaloja. Nihkeän sotkun sijaan laite paahtaa valmistamasi ruoan, jolloin siihen tulee rapea ja kullankeltainen pinta.
Harkitse ylijääneen pizzan uudelleenlämmitystä! Kun se lämmittää viipaleen läpikotaisin, se paitsi rapeuttaa pohjakuoren, myös elvyttää ihmeellisesti täytteet. Kun pizza on valmista se on yhtä hyvää kuin ensimmäisenä päivänä.
- Kypsyy nopeammin kuin uunissa
Airfryerin etuna on, että se kuumenee erittäin nopeasti, ja kiertävä ilma auttaa ruokaa kypsymään tasaisesti, jolloin se ruskistuu ja rapeutuu ilman sinun apuasi.
Airfryer lämpeää nopeammin kuin uuni, ei ainoastaan siksi, että se kuumenee nopeasti, vaan myös siksi, että se on kooltaan pienempi kuin uuni. Uunin esilämmitys kestää tavallisesti jopa 10 minuuttia, mutta airfryer ei vaadi esilämmitysaikaa useimmissa resepteissä.
Se on ihanteellinen nopeaan ja yksinkertaiseen välipalojen valmistukseen. Se on hyvin yksinkertaista kytkeä päälle, heittää sisään suosikkiruokasi ja kypsentää se täydelliseksi muutamassa minuutissa, olipa kyseessä sitten juhlat tai koulun jälkeinen herkuttelu.
- Lämmitä ruoat helposti uudelleen
Sen lisäksi, että voit valmistaa useimmat ruoat ilmakeittimessä, voit myös lämmittää siinä aterioita uudelleen, mikä tekee siitä entistäkin monipuolisemman. On muutamia syitä, miksi haluat lämmittää ruokaa uudelleen ilmakeittimessä.
Se on nopea ja yksinkertainen tapa lämmittää ruokaa uudelleen.
Se estää ruoan palamisen tai ylikypsymisen.
Se on yksinkertaista.
Se pitää ruoan raikkaana ja maukkaana. - Helppo puhdistaa
Onko planeetalla ketään, joka ei halveksisi siivoamista aterian jälkeen? Tosiasia on, että tämä työläs toiminto saattaa viedä suuren osan herkullisen illallisen nautinnosta. Tämän vuoksi olet varmasti iloinen kuullessasi, että kunnollinen ilmakäristin on myös melko helppo puhdistaa käytön jälkeen.